Близо 230 служители на Областната дирекция на МВР-Силистра ще се грижат за сигурността в изборния ден в областта, съобщиха от дирекцията.
Охраната на помещенията за гласуване, изборните книжа и бюлетини и устройствата за гласуване ще бъде поета от полицията в събота около обяд и ще продължи до приключване на изборния процес и предаването на материалите в РИК.
Във всички избирателни секции са извършени предварителни проверки от екипи на полицията и пожарната с оглед гарантиране на сигурността.
В ОДМВР-Силистра е сформиран оперативен щаб, който ще управлява силите и средствата на дирекцията и ще осъществява взаимодействие с институциите, имащи отношение към изборния процес.
На 2 април право да отидат до урните имат 114 550 жители на област Силистра. Те ще могат да направят това в 223 секции. Броят на членовете, ангажирани в секционните избирателни комисии, е 1803.
Листи за народни представители в 20-ти Многомандатен избирателен район са регистрирали 21 партии и коалиции. Те са издигнали общо 99 кандидати за народни представители.