Христо Иванов и Мартин Димитров от коалицията “Продължаваме Промяната - Демократична България” обявиха три мерки, които могат да намалят инфлацията.

“Комисията за защита на конкуренцията трябва да бъде радикално обновена като състав, и ако е необходимо, да се разширят правомощията и капацитетът ѝ. Това много бързо може да даде резултат”, каза Иванов.

“КЗК трябва решително да преследва картели и злоупотреба с господстващо положение. Несериозни са твърденията, че подобни проверки могат да продължат до 9 години. Това показва безпомощност и незаинтересованост”, добави Димитров, който води листата на ПП-ДБ в Русе.

Втората мярка е възстановяване на българското производство. “Трябва да се стимулират малките компании да произвеждат и директно да имат възможност да продават”, каза Димитров.

“И то не просто с оглед на решаване на проблема на моментните състояния на цените, а дългосрочно решаване на въпроса с това България да си произвежда сама основните хранителни стоки и да използва своя потенциал в сектора на земеделието и животновъдството” добави Иванов.

Третата мярка е привличане на инвестиции. “За да се случи това трябва да решим един от най-тежките си проблеми. Когато на чужд инвеститор му хрумне да инвестира у нас, още от проста проверка за България в Google той вижда Магнитски, вижда Гешев, вижда мониторинг, вижда класация за корупцията и си казва: в България има изключително висок политически и икономически риск, за да се инвестира в тази страна. Ние можем в рамките на две години да превърнем България от Болния човек на Европа в един от примерите за успех”, завърши Иванов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Парламентарни избори 2023