Община Мъглиж има своя първи химн. Това съобщи за БТА заместник-кметът на общината Рени Малева. Това стана след като по време на мартенското редовно заседание на Общинския съвет предложеният вариант беше одобрен с пълно мнозинство. Творбата е дело на Румен Динев - текст, Юлиян Слабаков - музика и е в изпълнение на Хора на Държавна опера - Стара Загора.
Химнът на подбалканската община ще бъде представен на празника на Мъглиж - Цветница, който тази година се отбелязва на 9 април.  
Тази година се навършват и 45 години от създаване на селищната система, в която вече са включени всички населени места, които към момента съставляват община Мъглиж. „През 1978 година е създадена селищна система, в която са включени всички села и общината придобива съвременния си облик. Допреди това само град Мъглиж и село Селце са били част от тогавашната общинска единица“, посочи секретарят на община Мъглиж Анелия Василева.
Както БТА писа, предложението за създаване на химн на община Мъглиж беше направено от кмета д-р Душо Гавазов и прието на заседание на Общинския съвет през май м.г. За подбора и класирането на текстове и музика към тях беше определена специална комисия към местния парламент. В нея влязоха експерти, начело с Мария Костова, председател на постоянната комисия към ОбС по образование, култура, развитие на библиотечно-информационното обслужване на гражданите, вероизповедания, здравеопазване, социални дейности, спорт, туризъм и младежки дейности, акад. Кирил Тодоров – композитор, Атанас Дончев - художник и музикант, Красимир Къшев – директор на НУМСИ „Христина Морфова” в Стара Загора и Димитър Никленов- писател и главен редактор на вестник “Мъглижки нюанси“.