Рано или късно, във всеки дом се появяват гости, които остават с преспиване. Може би това са приятели, близки или пък състуденти? Къде да ги настаните, така че да е удобно за всички? Решението е в умното обзавеждане. С него винаги ще имате допълнително място за почивка, винаги на разположение да ви настани удобно.

Защо да изберете разтегателен вместо обикновен диван

1. Разтегателният диван е точно толкова удобен колкото и стандартните дивани и изглежда добре

Преди години, разтегателните дивани бяха не толкова привлекателни на външен вид. Днес обаче те са точно толкова елегантни, шикозни и красиви, колкото обикновените дивани без функция за сън. Може дори да имитират външния вид на диван, който привидно няма функция за разтягане. Освен това се изработват от иновативни материали и имат рамка и пълнеж, съобразени с опцията за спане. При всекидневната употреба като място за сядане са също толкова удобни.

2. Разтегателните дивани са във всякакви форми и размери

Можете да откриете идеалния разтегателен диван, който не само като визия, но като разпределение и размер отговаря най-точно на това, което търсите и искате за дома си. Това може да е диван двойка, тройка, ъглов диван. Възможностите са неограничени, а в добрите магазини ви очакват разнообразни възможности, сред които да откриете най-подходящия за себе си разтегателен диван, който е удобен, функционален, изглежда добре и хармонира на интериора.

3. Разтегателният диван пести място и може да е удобен като истинско легло

Предвид, че заради тяхната допълнителна функция - използване като легло при необходимост, разтегателните дивани са все по-популярни, дизайнерите се грижат да добавят към тях различни екстри. Това могат да са не само хитро скрити места за съхранение на вещи или спално бельо, но и падащи части на облегалките, които служат като масичка-подложка за примерно чаша вино или кафе. Още повече - макар някога разтегателните дивани да бяха в повечето случаи доста неудобни, днес те са истински предразполагащи към качествен сън. Има модели и от мемори пяна, които стават все по-популярни и въплъщават последните иновации, събирайки удобен матрак и легло в обща практична и красива мебел.

Разтегателният диван е винаги добра идея

Когато нямате стая за гости, разтегателният диван е идеалното решение за настаняване за през нощта на посетителите на дома ви. От приятели и семейство, до деца на гости на вашите деца, винаги сте подготвени с решение за комфортна нощ. Ето как винаги можете да поканите близките си, които не са от вашия град, както и приятели от далеч да ви гостуват. Бъдете подготвени за всяка ситуация и кажете гостоприемно "добре дошли" без притеснения за настаняването.

А мислили ли сте за разтегаем фотьойл? Идеален е за детската стая и хола

Разтегаемият фотьойл е отлична идея, когато разполагате с по-малко място, но искате да осигурите допълнително място за сън, на което да разчитате при необходимост. Това е универсална мебел, която през деня служи за обикновен стол, а вечер с няколко движения се трансформира в легло. Ето как, с този хитър ход – избор на разтегаем фотьойл, улеснявате живота си и сте спокойни, когато дойдат гости. Освен по-малкият и компактен размер на тази мебел, тя е подходяща за разполагане в детската стая. Така лесно приютявате приятели на децата или пък осигурявате място за вас да спите при тях, ако е необходимо. Съобразете дизайна на разтегаемия фотьойл със стила на дома ви и се погрижете наоколо да има как да разместите лесно мебелите, за да използвате функцията сън при необходимост.

Бъдете винаги готови с решение за гости или пък когато искате отделно пространство за почивка с фотьойли и разтегателни дивани VidaXL – голямо разнообразие стилни и комфортни разтегаеми мебели за вашия дом. Открийте своите с безплатна доставка.