Задържани са четирима души за търговия с гласове, при претърсванията на няколко адреса във Варна и региона са намерени списъци с имена и лични данни, както и примерни форми на бюлетини с попълнени квадратчета за партия и за преференция. Това съобщи днес пред медиите директорът на полицията в крайморския град старши комисар Атанас Михов, който представи днешните резултати от спецоперацията, която се провежда в областта. Тя е по линия на противодействието срещу наркотиците, битовата престъпност и търговията с гласове.
Някои от задържаните са криминално проявени, допълни Михов. По думите му при претърсването на адресите са открити и пари в купюри по 50 и 100 лева, разчети за разходи за деня на изборите, като най-вероятно става въпрос за превоз на избиратели по населени места с автомобили. При обиските са намерени и наркотици, като количеството и видът им тепърва ще се уточняват чрез експертизи.
Михов отчете, че в рамките на деня са проверени общо 1001 души, 614 автомобила, пунктове за черни и цветни метали, автоморги, търговски обекти и заложни къщи. Съставените актове и фишове са 110 актове. Образувани са 6 досъдебни производства, като три от тях са за търговия с гласове.
Операцията в региона продължава.