Джо Лин Търнър ще пее с група „Ахат“ в шест български града. На турнето ще бъде представен за първи път на живо у нас последният албум на Търнър „Belly of the Beast”, излязъл през 2022 г., съобщават организаторите от „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ).
Музикалната обиколка започва на 10 септември във Велико Търново. Следват Русе (11 септември), Варна (12 септември), Бургас (14 септември) и Пловдив (15 септември). Турнето ще завърши на 16 септември в парк център „Юнак“ в София.
„Стари приятели сме с Джо и лесно се обединихме зад тази идея, тъй като не сме били на сцена заедно от 2018 г. и онова голямо шоу в НДК. Той има нов албум, нова визия, изобщо е силно мотивиран да сподели новата страница в своята дълга и славна кариера. А ние сме си мотивирани просто от принципа „шило в торба не стои“. Свири ни се, пее ни се, искаме да тресем глави заедно с феновете пред сцената. Независимо какви са цифрите в ЕГН-то. Работим и върху нови песни, но изненадите ще запазим за самите шоута“, коментира вокалистът на „Ахат“ Звездомир Керемидчиев. / ГН