Четирима автори представят творби във Великденска изложба, която ще бъде окрита днес в общинската зала "Май" в Сливен. До 12 април посетителите могат да видят и закупят творби на Станимир Манойлов - дърворезба, Изабела Банкова - иконопис, Цанислава Петрова - батик и Пеньо Иванов - живопис.
"В изложбата участвам с 57 творби, миниатюрна дърворезба на църковна тематика", каза пред репортер на БТА Станимир Манойлов. Сред тях той открои настолен кръст с пет сцени от живота на Исус Христос и Богородица "Достойно ест", изпълнена от чимшир в ажурна орехова рамка, медальони с образите на Христос, Богородица, Св. Георги, Св. Йоан Рилски и др. За първи път той предлага т. нар. заготовки за медальони без обков, за да се доизработят според желанието на клиента. Сред произведенията са и т. нар. походни или пътни икони, които могат да се носят навсякъде, популярни от времето на Руско-турската освободителна война.
Изабела Банкова представя икони, творбите на Цанислава Петрова са рисувана с техника "батик" коприна, картините на Пеньо Иванов са маслени платна с жизнерадостни цветове и сюжети, подходящи за настроение в навечерието на големия християнски празник.