Регионална библиотека „Христо Ботев“ - Враца организира през следващия месец занимания за най-малките приятели на приказките извън залите на институцията, съобщи за БТА директорът Силвия Павлова. От 4 април на посещения в детските градини в града тръгва специалният библиобус, чрез който децата ще участват в играта „Разбъркано колело“ и в тематична работилница, свързана с приказни герои.
На сайта на библиотеката вече има създаден график, който ще информира кога и къде ще се намира библиобуса, ще позволява и подаване на заявки за посещение, обясни директорът. Инициативата е част от Маратона на четенето, организиран от институцията в периода до 21 април.   
Библиобусът е осигурен по проект „Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия”, който има за цел да обедини усилията на регионалните библиотеки „Михалаки Георгиев” – Видин и „Христо Ботев” – Враца в мисията за създаване на иновативна и атрактивна форма за достъп до култура и изкуство на открито, разказа Павлова.
Проектът се изпълнява по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.