Учителите от Трето основно училище (ОУ) „П.Р. Славейков“ в Търговище спечелиха отборно първо място в турнира по спортна стрелба, организиран от Регионалното управление на образованието (РУО). Състезанието е част от програмата на Седмия спортен турнир за учители, съобщиха от РУО.  
 В надпреварата на рубежа участваха близо 150 педагогически специалисти от училища, детски градини и центрове. В отборното класиране на първо място е тимът на Трето ОУ в състав Светлана Георгиева, Христо Стойнев и Петя Владева, с  резултат от 142 точки от общо 150. На второ място е отборът на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ ,Търговище, а на трето място – тимът на Спортно училище „Никола Симов“ в Търговище.
Индивидуалната надпревара бе по-оспорвана, тъй като се стигна до допълнително прострелване за определяне на стрелците с най-точен мерник. При жените се включиха общо 87 учители. На първо място е Светлана Георгиева от Трето ОУ с максимален резултат 50 точки. На второ място е класирана Фирдес Рушудова от Първо СУ „Св. Седмочисленици“, а на трето – Сабина Стойкова от Първо ОУ „Христо Ботев“.
Общо 61 бяха участниците в индивидуалната надпревара при мъжете. Първо място зае Емил Собаджиев от Професионалната гимназия по електротехника и строителство (ПГЕС) в Търговище с резултат 48 т., на второ място е Филип Стоянов от Центъра за подкрепа на личностното развитие (ПЛР – ОДК) l Търговище, а на трето място – Иван Тонев от СУ „Никола Симов“.
На 22 април предстои финалът на турнира по волейбол, който стартира през почивните дни в спортна зала „Дечко Стефанов“.
По правилата на Седмия спортен турнир, до средата на май ще се проведат състезания по футбол на малки вратички, волейбол, спортна стрелба и танци свободна хореография. Целта е да се създадат условия за спортуване на учителската общност, популяризиране на спорта и мотивиране за спортни занимания на училищните колективи в Търговищка област, уточни началникът на РУО Елка Станчева.