Заместник-министърът на МВР Емил Ганчев връчи ново служебно оръжие на полицаи от Областната дирекция (ОД) на МВР - Хасково за постигнати трайни резултати в работата, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР. Два пистолета "Валтер" отидоха при криминалистите Мирослав Чолаков и Петър Генев от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в дирекцията, а другите два - при младши инспекторите Георги Драганов и Драган Драганов от Районното управление в Свиленград.
Заместник-министърът раздаде и шест електропреносими пистолета "Тейзър" за служители от ОД на МВР в Хасково. Полицаите заслужават по-добро материално-техническо обезпечаване, с което да боравят при изпълнение на служебните им задължения и да бъдат по-сигурни при самозащита, заяви заместник-министър Ганчев, цитиран от пресцентъра. Сподели, че намерението на ръководството на МВР е да превъоръжи целия състав с качествено и съвременно въоръжение.
За последно оръжие като награда за добра работа в ОД на МВР - Хасково бе дадено през април 2017 година. Тогавашният директор Ангел Цанков получи револвер "Смит&Уесън" от служебния министър по това време Пламен Узунов.