Докладът „Икономически преглед на България“, изготвен от Организация за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), ще бъде представен на 4 април. Това съобщиха от пресслужбата на правителството. Генералния секретар организацията Матиас Корман ще представи пред медиите документа. Събитието ще се състои в Гранитната зала на Министерския съвет (МС).
Преди това Корман ще се срещне със служебния министър-председател Гълъб Донев.
Изготвянето на доклада е задължителна стъпка по пътя на присъединяването на страната ни към ОИСР, посочват от правителствената пресслужба. Присъединяването към организацията е важен приоритет на външната политика на страната ни и във връзка с това България осъществява засилено сътрудничество с ОИСР в различни направления, добавят от МС. 
На 20 март служебният министър на външните работи Николай Милков коментира от Сандански, че членството на България в ОИСР е най-важното българско интеграционно усилие, след членството ни в Европейския съюз и НАТО. В тази организация се дискутират важни за целия свят въпроси, каза още министър Милков и даде пример с прието през миналата година решение за дигитално облагане, взето от ОИСР. 
БТА припомня, че на 11 август миналата година Министерският съвет прие постановление за организация и координация на процеса на разговори и подготвителни дейности за присъединяване на страната ни към ОИСР. На 29 август 2022 г. се състоя първото заседание на междуведомствения координационен механизъм за присъединяване на страната към ОИСР.