Двайсет и двама души са задържани към 13:00 часа днес в хода на специализираната полицейска операция за превенция на нарушенията на изборното законодателство, която се извършва на територията на София област. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – София.
Общо 434 души и 326 моторни превозни средства са проверени към този момент. Общият брой съставени актове и фишове за различни констатирани нарушения е 77.
Съставени и връчени са 25 предупредителни протокола. От ОД на МВР посочват, че са профилактирани 55 оперативно интересни лица. Инспектирани са 10 пункта за черни и цветни метали, 13 заложни къщи, шест автоморги, 17 питейни заведения и 32 търговски обекта.
В Районно управление - Ботевград е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК. При проверка на частен адрес в с. Трудовец е установено незаконно притежаване на оръжия. Собственикът е задържан за срок до 24 часа.
Полицейска операция се осъществява и в други градове на страната днес. Вчера акции имаше в Силистра, Стара Загора и в столичния квартал „Факултета".