Много сме щастливи, че нашата работа е оценена, каза пред БТА директорката на Варненския куклен театър Вера Стойкова по повод трите награди, с които трупата бе удостоена за спектакъла „Алиса в Огледалния свят“. Отличие „Икар“ на Съюза на артистите в България бе връчено на Свила Величкова за сценографията й. Трупата получи още „Икар“ на публиката, както и награда на Министерството на културата за най-добър куклен театър. 
Стойкова припомни, че отличието на Министерството на културата се връчва на Варненския куклен театър за трети път през нейния мандат. Тя смята, че то е много значимо, защото е за мениджмънт и творчески постижения и в него се съдържат всички показатели от работата на един театър, включващи както творческата дейност, така и наградите, представянето на продукцията по света и у нас, политиката, организацията на дейността, качествата на трупата, административния и техническия екип. Освен че има финансово изражение, наградата е имиджова, тя ни показва, че сме на прав път и всички усилия, които полагаме, се забелязват. Това е много мотивиращо и сега сме заредени, посочи Стойкова. 
Според нея наградата „Икар“ на публиката е най-важната. Тя е била инициирана от Съюза на артистите тази година и е определена чрез онлайн гласуване за всички номинирани спектакли. Това беше интересен експеримент и аз не знаех до последния момент какво ще стане, каза директорката. „Ние рядко си даваме сметка какво правим, защото сме много заети да го правим. Никога не работим за награди, а за големите аплодисменти“, посочи тя. По думите й за това признание е допринесло представянето на мюзикъла в София, наградено с двадесет минути аплаузи, както и многото пътувания из цяла България. Мюзикълът се приема изключително добре, някъде искат да го гледат вече по няколко пъти, съобщи директорката. Досега спектакълът е изигран на сцена над двадесет и пет пъти.  
Според Стойкова „Алиса в Огледалния свят“ е уникално представление. „Всички оценяват неговото вълшебство и голямото ни вложение в него като човешки и финасов ресурс, материали и визия. Това е едно от най-впечатляващите неща, правени в нашия театър“, каза тя и припомни, че създаването му е по лиценз, откупен от институцията. „Това си е световна продукция и ние трябваше да се доближим максимално до нейното качество“, посочи Стойкова и добави, че все пак най-голям принос имат актьорите, като открои Балена Ланджева с уникалното за театър изпълнение на Алиса, Даниел Добрев като Луис Карол и Белия цар, безапелационната Евгения Василева като Червената царица, наградена за женска роля на фестивала „Златният делфин“, Боян Стоянов, Теодор Христов, Красимир Добрев. Директорката припомни, че актьорите пеят на живо, демонстрирайки неподозирани качества. „Хванахме същината на театралния мюзикъл и аз съм щастлива, че мога да видя колегите си в това поприще“, добави директорката. Тя похвали и техническия екип на Варненския театър, който работи с нова техника, закупена специално за „Алиса в Огледалния свят“.