Полицията във Враца разкри за последното денонощие нарколаборатория край града и двама наркодилъри, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР Враца.
При претърсване на вилен имот в местността Дери вол край Враца са иззети 41 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа със средна височина от 10 сантиметра; лампи, саксии, торове и препарати; 15 саксии със заседни в тях растения от рода на конопа със средна височина около 120 см. и общо тегло на листната маса около пет килограма. За срок до 24 часа е задържана 51-годишна жителка на областния град и е образувано досъдебно производство.
Снощи, след оперативно-следствени действия в 21:40 часа в ж. к. „Сениче“ е извършена проверка в апартамент, обитаван от 27-годишен мъж. Открит е специално пригоден тайник в жилищния блок, в който се съхраняват наркотични вещества. Иззети са 17 сгъвки, съдържащи амфетамин. Мъжът е задържан в районното управление във Враца. 
По-рано през деня е извършена проверка на двама мъже на улица в ж. к.“Дъбника“ в гр. Враца. По време на проверката, единият е изхвърлил на земята топче канабис. При обиск на втория са открити електронна везна и също топче канабис. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 1 от Наказателния кодекс за притежание на наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение.
Друга нарколаборатория беше открита през януари т.г. в частен дом в Бяла Слатина. Тогава служителите на реда намериха 42 растения, с височина 40-50 см., разположени в три железобетонни помещения, с обща площ от 15 кв. м, лампи за нагряване, вентилационна система и датчици за регулиране на средата.