Певицата Рут Колева представя първата си фотографска изложба. Експозицията е озаглавена „Дис/хармонии“, а откриването е на 5 април в галерия „Кредо бонум“, съобщават от екипа на авторката.
Снимките в изложбата са заснети с цифров и аналогов апарат от пътешествията й във Виетнам, Америка, Мексико, Япония и др. В галерията Колева представя фотографски серии на спящи пътници в японското метро, на деца сред джунглите на Лаос, в ромската махала в Сливен и в комуна в Дания.
„Част от тези персонажи са нарочно търсени, след внимателно проучване. Така е създаден и кадърът на виатнамски музикант без очи. Образът му разказва за последствията от Виетнамската война след употребата на химически оръжия“, разказват от екипа на певицата.
По думите им личната история на Колева с фотографията започва през 2004 г. Тогава тя е на 15 години и търси начин да получи достъп зад сцената на музикални събития. След години, около образованието си по “Медии и комуникации” в Нидерландия, тя използва фотографията, за да разкаже за социални явления, които привличат вниманието й. 
Изложбата „Дис/хармонии“ продължава до 23 април, а на 17 май Рут Колева предстои да изнесе концерт в зала „България“. „Преди 20 години реших, че музиката е това, което искам да правя в живота си. Трябва да призная, че това беше бурно пътешествие. Последните няколко години бяха формиращи и променящи живота ми. Чувствам се пълноценна и вярна, чувствам се удовлетворена, но не жадувам за внимание и прожектори. Не желая да бъда в центъра на всичко. Да бъда на сцена и да изнасям концерти е моето най-щастливо време и пространство, моето убежище. Но имам нужда от промяна, от пренастройване. Това ще бъде последният ми концерт... в този вид. Или първият от многото. Не знам“, написа по повод концерта си Рут Колева в страницата си във „Фейсбук“. / ГН