“Много хора в Русе ми разказаха как са имали малка фирма и са се отказали. А точно от малките предприемачи, малките производители на плодове и зеленчуци зависят ниските цени. Ние ще дадем нужния въздух на малкия бизнес.” Това заяви водачът на листата на “Продължаваме Промяната - Демократична България” в 19 МИР Русе Мартин Димитров в интервю за “Радио Русе”.

Според икономиста една от причините за проблемите на малкия бизнес в България е концентрацията на европейски фондове и европейски проекти в малък на брой големи фирми, допусната по време на управлението на ГЕРБ. Другите основни причини са войната в Украйна и излизането от пандемията от коронавирус.

“Що се отнася до КЗК - те самите обясниха, че за доказване на картел понякога трябвало да минат 9 години. И това не е виц. Но е кратко обяснение защо тези хора, назначени от ГЕРБ, БСП и ДПС, трябва да бъдат сменени и да се назначи работеща комисия за защита на конкуренцията”, добави Димитров.

Той е уверен, че ако ПП-ДБ спечели изборите с достатъчно висок резултат, ще може да направи правителство. “Служебното правителство не се справя и затова е изключително важно да имаме редовен кабинет. Ние можем да сформираме работещо правителство, което ще извади България от застоя. Така още тази година можем да влезем в Шенген. ГЕРБ имаха 12 години и не го направиха - явно целенасочено не са го искали. Ние го искаме. Това ще е добре за Русе - ще се махнат тези безкрайни опашки от камиони на границата, ще се стига бързо до летището в Букурещ. Ще дойдат инвеститори, ще се появяват добре платени работни места”, обясни той.

За финал Димитров призова хората да гласуват с машини. “Машинното гласуване е много ценно, защото не могат да направят гласа ти недействителен. В хартиеното гласуване едно драсване върху бюлетината и тя става недействителна”, каза кандидатът от “Демократична България”.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Парламентарни избори 2023