Международният младежки център (ММЦ) в Перник заедно с Европейския политехнически университет (ЕПУ) в областния град започват кампания за кариерно ориентиране в училища от региона. Това съобщиха от екипа на ММЦ.
Началото на серията от срещи е поставено в Професионалната гимназия по транспорт "Юрий Гагарин" в Радомир. Там проф. Веско Панов, заедно с други представители на ЕПУ, са разказали за специалностите и перспективите, които предоставят пред младите хора. В неформална среда двете страни са разговаряли за важността от инвестирането в обучение и образование, както и за реализацията на съвременния пазар на труда.
През декември миналата година ЕПУ инициира в Перник среща на тема: "Бизнес и образование. Заедно ще успеем!". В нея участваха представители на училища, фирми и административни структури. "ЕПУ е единственият частен политехнически университет в България, акредитиран да обучава студенти в направленията "Информатика", "Строителство" и "Енергетика" едновременно на български и английски език", каза тогава ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Марин Маринов.