Силен вятър причини щети днес на различни места в страната. Мъж в Пловдив беше затиснат от паднало дърво, за часове беше спряно движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово, спрян беше и фериботът „Белослав“. Екипи на пожарната в много райони отстраняваха паднали дървета и клони. 
В София екипи на Столичната община са реагирали на седем сигнала за паднали клони и дървета заради силните пориви на вятъра. 
В Пловдив дърво падна върху 64-годишен мъж на ул. „Петър Шилев“ в район „Северен“. Той се е движел по тротоара, когато върху него, вследствие от силния вятър, се стоварило голямо дърво и го затиснало. Екип на „Спешна помощ“ е извадил човека, който е бил с открита фрактура на единия крак и наранявания по главата и кръста. 
Общо на 64 сигнала са реагирали екипите на пожарната в Пловдив. Част от сигналите са за паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели. Най-много - 44, са сигналите за дървета, които са се стоварили върху паркирани автомобили.
Във Велико Търново силният вятър събори контролер на светофар на оживено кръстовище до голям супермаркет и три дървета. Съоръжението се е провесило на един от стълбовете, но не е паднало върху платното, опасният елемент от светофарната уредба е отстранен. Получени са сигнали и за отронена мазилка на жилищни сгради.
Три дървета са паднали на различни пътни участници – между селата Балван и Емен, по пътя към село Габровци и на панорамния път към Великотърновския университет. Няма пострадали хора, екипи на пожарната отстраняват съборените дървета. В сутрешните часове силата на вятъра в региона е била около 32 километра в час, като поривите са достигали до 65 километра в час, уточниха от общинската администрация във Велико Търново.
В Шуменско поривите на вятъра са достигнали до около 20 метра в секунда, или до около 72 километра в час, съобщиха от Хидрометеорологичната обсерватория в града. В общинската администрация в Шумен днес са получени сигнали за паднали клони в различни части на града и населените места на общината. Сутринта работници на Общинското предприятие (ОП) „Паркове и обредна дейност“ са направили обход и са разчиствали паднали клони по улиците и тротоарите. След подаден сигнал, служители на ОП „Строителство и благоустройство“ са премахнали и съборено от вятъра рекламно пано в района на хотел „Мадара“ в Шумен. Има счупени и паднали клони на дървета по улици и в централната част на града. 
Силният вятър в Търговище е съборил дървета, има изпадали клони в различни части на областта. В община Търговище има сигнали за паднали дървета по пътя между селата Вардун и Черковна, и Търговище и Лиляк. Паднало дърво на пътя Търговище – Попово, в района на село Дралфа, временно е затруднявало движението. Паднала указателна табела е имало и на първокласния път София – Варна, при разклона за село Козма презвитер. В Омуртагско е имало временно прекъсване на електрозахранването в няколко села. 
През нощта екипите на пожарната в Пазарджик са се отзовали на пет сигнала за инциденти в резултат на поривистия вятър. Отстранено е паднало дърво на пътя между селата Черногорово и Тополи дол, две дървета и клони от улици в Пазарджик, два са сигналите за надвиснали ламарини от сгради в областния град.
Силният вятър доведе и до проблеми с пътуването. Движението на влаковете в междугарието Пловдив – Филипово спря за няколко часа заради паднали дървета, но малко след 14:00 ч. беше възстановено, съобщиха от Националната компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ). Движението беше пренасочено през железопътна гара Скутаре. Това доведе и до нарушения в графика на движение на влаковете. Аварийни екипи на НКЖИ работиха по отстраняване на повредите по контактната мрежа.
Заради силните пориви на вятъра за няколко часа спря и движението на моторния ферибот „Белослав“, който свързва двата бряга на плавателния канал Варна – Девня. 
Обявено е и щормово предупреждение до капитаните на кораби по река Дунав и пристанищата заради силния вятър и в Русенско, където скоростта му е достигнала до 86 км/час. МВР съобщиха за получени сигнали за паднали дървета по пътища в областта. Екипи на общинското предприятие „Паркстрой“, са отстранили паднало дърво на улица „Борисова“ в града. 
Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, в сряда ще духа умерен и силен северозападен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София 6°-7°.