Казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“, което навършва 20 години от създаването си, организира юбилейна кампания, с която поставя началото на две нови инициативи. Това съобщиха от пресцентъра на организацията. 
Едната инициатива е под надслов „Бъди с нас за ден“ и е вдъхновена от международната кампания, в която децата заемат мястото на мениджъри от бизнес средите или администрацията. Тя ще се състои на 26 април. „Вдъхновени от тази инициатива и от желанието да направим нашата работа по-прозрачна и достъпна, решихме, че е време да поканим младежи със свежи идеи, гражданска позиция и интереси в работата с кауза да бъдат част от нашият екип за един ден“, посочват от „Бъдеще за децата“. Кампанията е насочена към младежи на възраст между 13 и 22 години, които живеят на територията на община Казанлък и региона, а заявки за участие се приемат в срок до 15 април на адрес [email protected] или [email protected] . Всички желаещи трябва да изпратят кратко мотивационно писмо, както и да посочат чия позиция биха искали да заемат за един ден. 
Ще бъдат избрани и включени 13 деца или младежи, които ще влязат в ролята на изпълнителния директор на организацията, координатор „Социални дейности“, главен счетоводител, специалист„Комуникации“, логопед, психолог и социален работник. От сдружение „Бъдеще за децата“ посочват още, че планират тази инициатива да стане ежегодна. 
Втората инициатива, която сдружението организира по повод своята годишнина, е конкурс за детска рисунка на тема „Бъдеще за всяко дете“. Право на участие имат деца и младежи до 18-годишна възраст, а участието може да бъде групово или индивидуално. Крайният срок за изпращане на рисунките е 21 април. Творбите могат да бъдат изпращани по електронен път или на адреса на сдружението в Казанлък, ул. „Войнишка“ 25. Всички участници ще получат сертификат, а творбите, оценени с най-висока оценка на журито, ще бъдат включени в изложба по случай 20-ата годишнина на организацията. 
Сдружение „Бъдеще за децата“ организира редица кампании, насочени към децата в риск и техните семейства, а целта е развиване на техните възможности, социалното им включване и повишаването на благосъстоянието им. Организацията работи по различни проекти, сред които са „Социално включване чрез заетост“, „Социално-икономическа интеграция в подобрен достъп до образование“ и други. Екипът на "Бъдеще за децата" работи и съвместно с Община Казанлък.