Мъж е осъден на 20 години затвор за смъртта, причинена след домашно насилие, на 29-годишната му приятелка. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.
Случаят е от началото на март 2021 г. В апартамент в Тетевен А. А. е нанесъл побой на 29-годишната К. А. Младата жена е починала няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в Плевен. 
Обвиняемият и пострадалата са живеели на семейни начала, често се карали, а спрямо нея бил упражняван психически и физически тормоз. За това пострадалата е сезирала полицията, а през 2018 г. и районния съд в Тетевен. Делото е било прекратено по желание на жената, тъй като А. А. обещал да се поправи. Поради влошените отношения пострадалата се преместила да живее при майка си, но мъжът продължил да я преследва и заплашва. Така се стигнало и до побоя, който причинил смъртта й. 
За извършеното престъпление Окръжният съд в Ловеч е осъдил А. А. на доживотен затвор и да заплати на близките на убитата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на общо 900 хил. лева. Наказанието е потвърдено от Великотърновския апелативен съд, но Върховният касационен съд е намалил присъдата на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. 
Обвиняемият е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.
Присъдата е приведена в изпълнение.