Старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия (ППМГ) „Гео Милев“ е домакин на партньорска среща по Национална програма "Иновации в действие". Четиридневният форум има за основна тема "Експериментът- съвременен метод за качествено образование по химия и опазване на околната среда".
„От 2021 година сме в списъка на иновативните училища, а от една година подготвяме и разширение на иновацията - освен в химията искаме да допринесем и в другите природни науки“, каза по време на откриване на срещата директорът на учебното заведение Мариета Петрова. 
Гостите от Професионална гимназия "Христо Ботев", град Попово, ППМГ "Никола Обрешков", град Казанлък и ППМГ  "Васил Левски", град Смолян бяха посрещнати от старозагорските ученици със специална програма, включваща балет, народни танци и пеене. Откриването започна с представяне на новосъздадения химн на старозагорската гимназия „Гео Милев“ – "Горди наследници", спечелен по проект на Национална инициатива за създаване на химни за българските училища.
Партньорската среща продължи с представяне на материалната база на училището, реализирани проекти и възможности, дискусия, както и посещение на учебен час по химия и обиколка на лабораторията. Малко по-късно през деня ще се проведе състезание „Аз обичам Стара Загора“, а след това учениците ще тръгнат към емблематичното за Стара Загора място- Зоопарка. През утрешния ден е планирано посещение на природонаучния музей в град Пловдив, както и образователен семинар.
В официалното откриване на форума взеха участие още заместник-кметът на община Стара Загора Надежда Чакърова, Станимира Димитрова, Милена Йолдова-Стоянова, началник на Регионално управление по образвоние Стара Загора, Мария Цоловска, старши експерт по организация на средното образование и Кузман Кузманов, старши експерт по природни науки и екология.