В областната администрация в Кърджали с полицейска охрана пристигнаха предназначените за предстоящия парламентарен вот на 2 април 200 000 бюлетини за 9-и МИР.
До 16:00 часа те трябва да бъдат разпределени по общини, обясни председателят на Районната избирателна комисия (РИК) Павел Гатев. Заедно с бюлетините дойдоха изборните книжа и записващите устройства, които ще бъдат използвани от комисиите след края на изборния ден, когато започват да броят бюлетините. Гатев уточни, че устройства са предвидени само за стационарните секции или 497 броя. Всяко едно устройство ще бъде тествано в съботния ден – 1 април, за да може при установяване на неработещо такова да се отреагира. 
Справка в сайта на РИК-Кърджали показва над 25 решения за освобождаване на членове на секции от различни партии на територията на всяка една от седемте общини в областта. За смяната на членове Павел Гатев коментира: „Замяната на членове на всички партии е голямо. Самите партии изпитват недостиг на хора. Снощи сме взели 14 решения, ако обърнете внимание на сайта на РИК. Днес също имаме 6 решения.“. Според него обаче тази замяна на членове няма да създаде проблем на изборния процес. Припомни също, че подвижните секции се образуват на база подадени заявления от избиратели с  решения на ТЕЛК, а за да бъде формирана секция, трябва да има заявено желание от минимум 10 души. Така например при предходните предсрочни парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. броят на подвижните секции в избирателния район беше 41 или с 2 повече. Справка в регистрите на РИК показва, че само в община Кърджали броят на лицата, които ще гласуват в определените с решение на избирателната комисия подвижни секции е малко над 400.