През последното денонощие екипите на Регионална дирекция (РД) "Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН) Пловдив са реагирали на 64 сигнала за произшествия, свързани със силния вятър, съобщиха от пресцентъра на пожарната. И към този час продължават да постъпват нови съобщения, по които работят повече от 30 пожарникари и спасители. Паднали дървета и клони върху автомобили и пътното платно, висящи ламарини, неукрепени билбордове и информационни табели са част от подадените сигнали. Най-много - 44, са сигналите за дървета, които са се стоварили върху паркирани автомобили.
Пловдивска област и днес е сред осемте в България, за които е обявен оранжев код. От пожарната съветват хората да бъдат внимателни, защото силният вятър ще продължи през целия ден. Пешеходците добре да подбират маршрутите си на придвижване по тротоарите, а собствениците на жилища да обезопасят своите балкони от падащи предмети. Служителите препоръчват на строителните фирми да прегледат и обезопасят оградите и скелетата на своите обекти, а търговските фирми - рекламно-информационните си елементи. 
От рано сутринта всички екипи на общинското предприятие „Градини и паркове“ са на терен и продължават да отстраняват щетите, нанесени от ураганния вятър, съобщи директорът на предприятието Веселин Козарев. Постъпилите сигнали за паднали дървета са от целия град. Ще бъде осигурено и денонощно дежурство, отбеляза Козарев. По думите му силни пориви на вятъра до над 100 км/час се очакват през целия ден, а според метеорологичните прогнози – и утре.