"Седемте стола" по романа „Дванадесетте стола“ на Иля Илф и Евгений Петров е третата премиера за този сезон на Драматичния театър в Ловеч. Представлението за пръв път ще видят зрителите тази вечер от 19:00 часа.
Спектакълът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“. Драматизацията и режисурата е на Дамян Тенев. Сценографията е на Радостина Тодорова, асистент сценограф е Елица Андреева, композитор - Георги Георгиев от група „Остава“, видео дизайнът е на Петко Танчев. Участват Петко Венелинов, Георги Грозев, Явор Костов-Яша, проф. Пенко Господинов, Боряна Бабанова, Елица Костова, Павел Емилов.
Според режисьора Дамян Тенев това е сатиричен роман, който коментира събития и прояви на личността, осмивайки ги. Целта е да се разсмее публиката, а в основата на текста е стремежът към материалното. Спектакълът представя свят, препълнен с престъпници. 
Сюжетът разказва за Иполит Матвеевич Воробянинов от службата по вписванията , който научава от умиращата си баба, че в един от столовете в хола на старата им къща в град Старгород са скрити огромно количество брилянти. Изкушен от тлъстата печалба, Иполит тръгва да търси семейното имане. По пътя си среща млад авантюрист на име Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей, известен като Великия комбинатор. Двамата сключват договор за процентно разпределение на съкровището и се заемат заедно с издирването му.