Установиха 15 неправоспособни водачи по време на специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата в област Стара Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори, е осъществена от 20 до 26 март. Проверени са 3388 моторни превозни средства и 6064 души. Съставени са 1268 фиша и 265 акта за установени административни нарушения.
По време на операцията са били санкционирани още девет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, като двама от тях са шофирали с до 1,2 промила, а седем - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират шестима водачи, а двама са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества.
По метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 243 проверки, установени са 203 нарушения. По метода „широкообхватен контрол“ са извършени 14 проверки, установени са 12 нарушения.
Както БТА писа в момента се провежда специализирана полицейска операция в старозагорския квартал „Лозенец“. Акцията е срещу битовата престъпност. Проверяват се заложни къщи и игрални зали, както и за допълнителни тайници в автомобилите.