Четирима финалисти определи журито в конкурса за рисунка на асфалт в района на „Севастопол“ във Варна, съобщават в социалните мрежи организаторите от сдружение „Пространствата на Варна“. Одобрените проекти са на „Kalkan Agency“, „JahOne“, „The Masters“ и дуото от „The Graffs“, които наскоро направиха пано с графити в читалнята на Варненската библиотека.
Общо тринадесет предложения бяха подадени в конкурса. Във втория етап финалистите ще развият своите идеи в работни планове. При финалното журиране ще бъде определен един победител, който ще реализира рисунката си в района на „Севастопол“, а другите трима ще получат премия по 500 лева, информират организаторите.
Журито, оценяващо предложенията за рисунки на асфалт, се състои от различни експерти. В него влизат главният архитект на Варна Виктор Бузев, който е председател, зам.-кметът на града Пламена Маринова, арх. Венцислава Недялкова от сдружение „Пространствата на Варна“, графити артистът Станислав Трифонов – Насимо, Георги Кенаров от Сдружението на варненските художници, Росен Рапчев от Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата, Христина Христова от името на генералния спонсор.
Проектът „Reconnect the City“,  по който се реализира инициативата, се осъществява от Община Варна, в партньорство с „Пространствата на Варна“, Съюза и Камарата на архитектите и е съфинансиран от "Bloomberg Philanthropies".