Театърът за мен е магия, начин на живот. Това каза в интервю за БТА директорът на старозагорския Драматичен театър „Гео Милев“ Светла Тодорова в Световния ден на театъра- 27 март. Oт думите ѝ стана ясно, че театралното изкуство е на първо място светлина и мисия. 
„Театърът ми дава усещането, че това, което правим има значение и полза за нашето общество. Чрез него изграждаме хора с ценности и граждани, които са по-добрата версия на себе си. Няма как да оставим децата сами да се научат или улицата да ги научи на определени неща. Те така или иначе ще имат досег с улицата, но ние трябва да им покажем изкуството“, посочи още Тодорова. Според нея именно актьорите и театралите са хората, които трябва да помогнат на децата да научат какво е театърът. „Ние трябва да им помогнем да влязат в залата, да ги превеждаме през живота и естетиката. Трябва да създадем у тях ценности“, смята директорът на театъра. Светла Тодорова допълни, че професията на актьора и театъра е свързана с учителската професия. 
„Театърът и изкуството имат изключителни ползи. Те правят децата по-креативни и успешни. Подобряват психическото им здраве и ги мотивира да бъдат по-добри, прави по-дисциплинирани“, посочи още тя. И даде пример със създаването на един спектакъл, който трябва да бъде готов в точно определено време и за целта е необходимо да се спазват определени срокове. „Както в спорта се изгражда дисциплина, така и при нас, макар да е креативна дисциплина“. 
Тодорова каза още, че „театърът не е само развлечение, той има образователна роля, която е изключително важна и помага за бъдещото развитие на човек. Той помага на децата да обогатят и езиковата си култура. Идвайки на театър, детето може да чуе думи, които не знае или не е прочело“, допълни тя.
Светла Тодорова е начело на драматичния театър в Стара Загора от април м.г. Оттогава тя работи за привличане на млади актьори в редиците на културната институция. Вече са факт и две премиери по програмата “Младите в театъра”- „ММА, кой пръв започна“ и „Френският квартал“.
Директорът на театъра посочи, че през месец май ще бъде и премиерата на представлението за деца „Ние врабчетата“. В него ще вземат участие шест млади попълнения. „Давам възможност на млади хора да поработят малко с нашата трупа. И с тези, с които взаимно се харесаме, и пожелаят да остана при нас са добре дошли. По този начин ние обновяваме и подмладяваме трупата си и същевременно е полезно и за актьорите, които имат богат опит и за по-младите, които се учат", каза още Светла Тодорова.