Делегация на Прокуратурата на Република България, водена от главния прокурор Иван Гешев, е на работно посещение в Държавата Израел, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.
Визитата е по покана на Федерацията на ционистите в България, член на Международната ционистка организация.
От българска страна в делегацията участват завеждащият отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов и заместник-директорът на Национална следствена служба Ясен Тодоров.
Поредицата от срещи на българската делегация включва посещение на Министерството на външните работи и Кнесета на Държавата Израел. 
Сред акцентите в работните срещи, които българската делегация ще има в Израел, са проактивната роля на прокуратурата при противодействието на тероризма и проявите на антисемитизъм. 
На 10 март главният прокурор Иван Гешев имаше работна среща с Робърт Сингер, председател на Центъра за израелско влияние, член на Управителния съвет на Движението за борба с антисемитизма и бивш главен изпълнителен директор на Световния еврейски конгрес, и с ген. Шломи Михаел. Срещата между двамата се състоя в контекста на отбелязването на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи. Главният прокурор акцентира върху приноса на българските юристи за този акт.