Ангелогласният английски вокален ансамбъл "The Queen's Six" ще дебютира тази вечер на международния фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе. Това съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 
Ансамбълът е създаден през 2008 г. по повод на 450-ата годишнина от възкачването на кралица Елизабет I, от която те носят името си. Базирани в замъка Уиндзор, членовете на "The Queen‘s Six" съставляват част от мирските служители на параклиса "Сейнт Джордж".
Шестимата певци от ансамбъла ще представят в Доходното здание в Русе концерт под наслов "From Windsor with Love...". В програмата са включени произведения от различни английски композитори, сред които Уилям Бърд, Томас Морли, Томас Талис, Уилям Крофт.
"Публиката да очаква тази вечер църковна музика. Ще има също английски фолклорни песни, песни от мюзикъли и поп песни", каза Саймън Уайтли от ансамбъла. 
Той коментира, че колаборацията между църковна и комерсиална музика помага за привличането на повече зрители. Уайтли обясни, че след всеки концерт на ансамбъла певците организират среща с публиката. "Има хора, които ни казват, че освен църковната музика са харесали много и поп аранжиментите", каза Саймън Уайтли.
Международният фестивал "Мартенски музикални дни" в Русе ще продължи до 2-и април тази година. Музикалният форум предлага на публиката 27 събития, представени от седем оркестрови и 11 ансамблови програми, два оперни спектакъла и хоров концерт. "Мартенски музикални дни" се организира от Община Русе и с подкрепата на Министерството на културата, а БТА е сред основните медийни партньори.