Настоящите избори са важни, защото се намираме на кръстопът, каза за БТА Никола Минчев, който участва във футболна среща на членове на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и симпатизанти в Благоевград.
От едната страна стои възможността да продължим по европейския път на България, който да ни гарантира наваксване на изоставането, което имаме от Западна Европа, каза Минчев и посочи, че коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ е тази, която може да гарантира този път. По думите му от другата страна стоят силите на статуквото, „хартиената коалиция“, които се опитват да върнат към „този застой, който дълго време ни представяха като стабилност“.
За днешната среща Минчев каза, че спортът учи на „феър плей“, с което не се оставя съмнение, че победата се дължи на качества. „Вярвам, че изборите също ще се проведат в такива условия, защото политическите сили сме длъжни да гарантираме на българския избирател, че се провеждат при честни правила“, каза още той.