С военни почести и водосвет в Хасково бе открит изцяло новият парк "Десети пехотен родопски полк". Това стана на днешния Ден на Тракия и на бившето армейско подразделение, участвало в превземането на Одринската крепост.
Именно паметникът на Десети родопски полк заема централна позиция в мястото за отдих. До него днес се строи почетен караул, а официални лица и гости поднесоха венци и цветя на монумента. Отец Никола отслужи водосвет.
Върху руините на казарми построихме този модерен и уникален парк. Направихме така, че в сърцето на града да съществуват и историческото минало, и бъдещето, каза в словото си кметът на града Станислав Дечев. Той нарече парка "сбъдната мечта на Хасково" и добави, че паркът е жив, че ще се развива и ще се разхубавява още повече.
Мястото за отдих в централната част на южния областен център е с площ около 50 декара. Строителството му е на стойност около пет милиона лева, от които 3,9 млн. бяха отпуснати от кабинета през декември 2020 година. Теренът, на който се намира, бе предоставен безвъзмездно на общината от Министерството на отбраната след отпадането на предназначението му за военни поделения.