Летище Бургас посрещна първия за сезона редовен полет. От полската столицата Варшава кацна “Боинг“ 737 със 173 пътници, които ще отседнат по българското Черноморие – предимно в хотели в Несебър и к.к. “Слънчев бряг“. Гостите бяха приветствани с "воден салют", а от ръководството на аерогарата получиха подаръци. 
“Започваме сезона с около две седмици по-рано от миналата година, което е добра новина за нас. Стартираме с полети до Полша и Словакия. Утре добавяме дестинация Австрия, а от вторник и Литва. Очакванията ни са за повече полети през тази година“, обяви директорът на Летище Бургас - Георги Чипилски. По думите му възстановяването на сектора се случва със сравнително бавни темпове, но прогнозите са, че този летен сезон ще бъде добър. Въпреки положителните нагласи обаче, нивата на полетите през предпандемичната 2019 г. ще бъдат достигнати трудно.
“Към момента прогнозата ни е, че ще достигнем ниво от 67 на сто от изпълнените през 2019 г. полети. В следващите дни започваме активно да обслужваме дестинациите Братислава, Познан и Краков“, каза още директорът на летището. Чартърните полети на бургаския аеропорт трябва да започнат през месец май. Оттам отчетоха, че през последните няколко години редовните и чартърните полети от и за Бургас са изравнени като брой, а причината е в увеличените програми на нискотарифните авиопревозвачи. 
Първият чартърен самолет в Бургас трябва да кацне на 5 май тази година. На 12 май ще бъдат посрещнати и първите за предстоящия летен сезон организирани групи от Израел. Такива ще има от Гданск и от по поне две летища във Великобритания и Германия.