Габровци се събраха на протест срещу насилието над животни за втори път. Те излязоха на площад „Възраждане“ в Габрово, където са Община Габрово, Областната администрация и Съдебната палата.
Мисля, че започваме да се събуждаме, доскоро имаше доста неприятни инциденти с отравяне на животни. Другият много неприятен момент е изхвърлянето на потомството на домашните любимци, каза Златомира Бонева от организаторите. 
Протестът е организиран на национално ниво за втори път след случая на насилие срещу кучето Мечо, който предизвика множество реакции. Над 30 души се включиха днес в Габрово, част от участниците доведоха и домашните си любимци.
Посегателствата щяха да са много по-малко, ако имаше повече осъдени и дори вкарани в затвора насилници на животни, коментира Златомира Бонева.
Според гражданите има някакъв прогрес в работата на институциите. Те казват, че трябва обществото да бъде по-настоятелно, по-често в мирни демонстрации да се показва несъгласието срещу насилниците на животни. Институциите трябва да извършват по-задълбочена и отговорна превенция.
Протестиращите заявиха, че ще организират нови мирни действия, показвайки несъгласието си с отношението на  насилниците на животни.