При екоакцията в Скобелев парк в Плевен са събрани 53 чувала с отпадъци. Сред тях са предимно фасове, различни опаковки, стъклени и пластмасови шишета. Това е равносметката след състоялата се по-рано днес акция по почистване на емблематичния за Плевен парк, организирана от екипа на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ).
Както БТА съобщи, в инициативата се включи и заместник-министърът на околната среда и водите инж. Петър Димитров. Той поясни, че ведомството, заедно с регионалните си структури, регулярно извършват такива почиствания в градска среда. "Целта е органите, които отговарят за прилагането на законодателството в сферата на опазване на околната среда, да дадем добър личен пример на обществото и най-вече на младите хора, които трябва да разберат, че чистотата, особено в градска среда, е техен ангажимент", каза инж. Димитров.
Днешната акция е част от кампанията на МОСВ "Да сложим точка на замърсяването", която започна миналия месец. Подобни инициативи ще се състоят и в други градове на страната.