Областната администрация в Кюстендил получи днес изборните материали за предсрочния вот на 2 април, съобщиха от администрацията. Определеният тираж на хартиените бюлетини от Централната избирателна комисия е 129 000, получени са и бюлетини за електронно гласуване. Изборните книжа ще се съхраняват в помещение с денонощна охрана, постоянно видеонаблюдение и осигурено с метална решетка.
Броят на избирателите в област Кюстендил по предварителните избирателни списъци в областта е 127 968, уточниха от администрацията. По техни данни, броят на имащите право на глас е намалял с около 700 души в сравнение с предишните избори, на 2 октомври. Общо 2 187 души са подали заявление за гласуване по настоящ адрес, като на предишните избори броят им е бил 2 110. 
На територията на областта към настоящия момент има 286 секции, като в 266 от тях ще има видеонаблюдение. В 170 секции избирателите ще имат възможност да гласуват и с хартиена бюлетина, и с електронно устройство. В 110 секции ще се гласува само с хартиени бюлетини. Така ще се гласува и в цялата община Трекляно, казаха за БТА от Районната избирателна комисия.
Разкрити ще бъдат шест подвижни изборни секции в общините: Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Рила и за първи път и в община Невестино.