Студентският клуб „Бродуей“ към Американския университет в България (АУБ) представя премиерно в понеделник най-новото си заглавие – мюзикълът „Професия блондинка“. На пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Благоевград главният продуцент на клуба Лилия Петрова, асистент – продуцентът Моника Варадинова и вокалният директор Мария – Виктория разказаха за процеса по подготовка на 14-ото заглавие, което клубът представя. 
В продукцията участват само студенти от университета с различни специалности – „Бизнес“, „Журналистика“, „Политика“ и други. Креативните хора обаче имат много интереси, което обединява участниците в клуба и прави работата още по-интересна, сподели вокалният директор на продукцията. В „Професия блондинка“ участват студенти и от различни националности, а сцената събира хора от различни култури, които обаче се сработват добре, допълни Мария – Виктория. 
Мюзикълът „Професия блондинка“ ще бъде пищен, с много костюми, с много работа зад кулисите по време на самото представление, посочи Лилия Петрова. За реализирането студентите са получили помощ от вече завършили АУБ хора, различни компании и от висшето училище. 
Премиерата на „Професия блондинка“ е на 27 март в залата на АУБ. Следващите дати в Благоевград са 28, 29 и 30 март, а на 1 април мюзикълът ще се играе в София. Представление тази година е планирано и във Враца.