Кметът на София Йорданка Фандъкова провери новоизградена детска градина в с. Бистрица, район „Панчарево" Тя е филиал на съществуващата 143 ДГ „Щурче“ и предстои да започне работа през юни, каза директорът на 143 ДГ „Щурче“ Боряна Банова.
Класирането за места в градината ще започне през месец май. 
В основната сграда има пет групи с общо 135 деца, а новопостроената градина ще бъде с четири градински групи и близо около 108 деца, каза Банова. 
По думите на Фандъкова с тези общо 9 групи се очаква да бъде разрешен недостигът на места за децата на възраст от три до шест години. Детската градина е по програмата на кмета на София, според която се предвижда изпълнението на 23 нови сгради за детски градини на територията на Столична община. За детската градина в селото предстои да се вземе акт 16 и удостоверение за ползване, допълни кметът. 
До края на година очаквам 17 от 23 детски градини по програмата да бъдат готови. Знаете предизвикателствата, строителите искат индексации, общината няма приет бюджет поради факта, че държавата няма приет бюджет, така че, да се надяваме, че ще се справим отново с всички кризи, каза още Фандъкова. 
Кметът на с. Бистрица Самуил Попов заяви, че през 2019 г. Фандъкова е казала, че ще се строят детски градини в Бистрица. Въпреки трудното начало, детската градина е реализирана.