Със залесяване, горска педагогика и снабдяване на училища и детски градини с фиданки Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) ще отбележи Седмицата на гората (3-9 април), стана известно на пресконференция на предприятието. Пред журналисти началникът на отдел „Възобновяване на горите“ в ЮЗДП инж. Вера Станишева посочи, че програмата е наситена, а решението на ръководството на предприятието е всяко училище и детска градина в Благоевград да получи фиданки, които да залеси в собствения си двор. 
Имаме запитвания от много други градове, сред които Перник, Гоце Делчев, Сандански, където също подсигуряваме фиданки за залесяване в училища, паркове и градини, посочи инж. Станишева. Във всяко териториално поделение на предприятието има планирани мероприятия, които са насочени основно към младото поколение, има и много фирми и неправителствени организации, които също искат да залесяват, допълни директорът на предприятието инж. Дамян Дамянов. 
Традиционното залесяване в Седмицата на гората ще бъде на 5 април, а във връзка със 110-годишнината на „Държавно горско стопанство Разлог“ то ще е в района на разложкото село Баня. В него ще се включат ученици от пети и шести клас и служители от цялото централно управление на ЮЗДП, обяви инж. Станишева. Програмата предвижда още и засаждане на дървета със студенти от Американския университет в България. В Седмицата на гората е предвидена и „горска педагогика“ в училища в Перник, Благоевград и Симитли.