Община Трявна, местната Комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и библиотеката при Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“ – Трявна обявяват детски литературен конкурс по случай 2 април – Международен ден на детската книга. Надпреварата се организира под мотото „Магията на детското перо“, съобщиха за БТА от общинската администрация в Трявна. 
Надпреварата ще предостави възможност на участниците за творчески приключения, които да разгърнат пределите на въображението си пред лист хартия. Литературният конкурс е за написване на стихотворение, приказка, разказ или есе на тема „Магията на детското перо“. Право на участие ще имат всички ученици от учебните заведения на територията на община Трявна и са на възраст от седем до 14 години, посочват от организаторите. 
Участниците ще бъдат разделени на две възрастови групи, първата е за ученици от седем до 10 години, а втората от 11 до 14 години. Творбите трябва да бъдат написани специално за конкурса и да не бъдат предварително публикувани. Писаните материали трябва да бъдат придружени от три имена, учебно заведение, навършени години, адрес и телефон за връзка с участника, допълват от Община Трявна. 
Крайният срок за подаване на произведения е 10 април, а на 13 април избраните от журито творби ще бъдат обявени от общината.