Две глоби от по хиляда лева наложи Софийският районен съд на Георги Георгиев и Стоян Атипов. Те са подсъдими за хулигански действия по време на протестите през август 2020 г. пред румънското посолство.
Освен две глоби, всеки един от подсъдимите трябва да плати над 700 лева разноски на столичната полиция, по 1600 лева на съда за разноски по процеса и още хиляда лева на Елена Мицева, която управлявала колата, по която двамата подсъдими са блъскали по време на протеста.
Случаят стана известен с това, че по време на протестите автомобилът, управляван от Мицева, в който бяха и двете й малолетни деца, опита да мине през събралото се множество, блокирало кръстовището.
В мотивите си към осъдителната присъда, съдия Николай Урумов записа, че деянието на двамата не е извършено с особена дързост, но ги осъжда, защото правото на протест и европейската практика имат очертани граници и принципи.
След като чу, че е признат за виновен, Атипов заподозря, че процесът има връзка с предстоящите избори, защото по думите му това е дело срещу хора, протестиращи срещу "една партия и проблемите в съдебната система, които виждаме в момента".
Защитата на Атипов и Георгиев обясни, че е прекратено разследването за това имало ли е опасност с колата да бъдат наранени хора и заяви, че ще обжалва присъдата, защото "е абсурдна".