В Плевен седемнадесет автори показват своите творби в изложбата "Съвременна керамика". Тя е подредена в Художествена галерия "Илия Бешков".  
В експозицията са представени съвременни керамици, активни през последните години, каза за БТА Николай Неделчев, фондохранител в галерията и куратор на експозицията. Той подчерта, че чрез изложбата се показват и съвременните тенденции в керамиката, преплетени с дизайн, скулптура, различни трактовки. "Нашата цел е да представим богатството от тези автори с техните творби в нашия град, в нашата галерия", подчерта Неделчев.
Участниците в изложбата са от две групи – от София и от Троян. Има и един представител от Червен бряг – Николай Гърков, който е член на Групата на плевенските художници и е носител на Голямата награда от единадесетото издание на Международното биенале на малките форми. 
В експозицията са представени творби на Яна Юнакова, Женя Адамова, Димитър Николаев, Силвия Чанева, Светлозар Петков, Николай Гърков, Миряна Михайлова, Мила Воденичарова, Коста Данев, Георги Георгиев – Джинджи, Георги Миленов, Красен Троански, Димитър Петров, Елена Чанева, Цветан Донковски, Ралица Йовкова и Емилия Крумова.
Изложбата ще бъде открита тази вечер от 18:00 часа и може да бъде разгледана до 22 април. В петък и събота ще се проведе демонстрация и практически занимания по работата с грънчарско колело. 
"Идва пролетта, а в залите на галерия "Илия Бешков" ви очаква нещо интересно и ще се радваме да посрещаме тук ценители на изкуството", добави Неделчев.