Концерт на "София Госпъл Хор" ще се състои за първи път в Перник тази събота, 25 март. Мястото на провеждането му е тържествената зала на Минната дирекция, съобщиха домакините от Областна администрация.
Изявата е под наслов "Госпъл музиката - традиция и съвременност". Публиката от областния град ще има възможността да чуе популярни песни от репертоара на Арета Франклин, Луис Армстронг, Майкъл Джексън и други изпълнители в госпъл аранжимент.
Концертът в Перник ще е интерактивен, а солисти в него ще бъдат млади и талантливи певци, като част от тях са участвали в миналия сезон на популярно музикално телевизионно предаване в националния ефир.
Концертът на "София Госпъл Хор" е с начало 18:00 ч. Събитието се организира с подкрепата на Национален фонд "Култура" и е със свободен вход. 
"София Госпъл Хор" е създаден през 2012 г. Негов основател и диригент е Гери Балевска. Формацията има установени връзки с други госпъл хорове от Западна Европа и Америка. Участва активно в съвместни проекти, уъркшопове и фестивали за госпъл музика у нас и зад граница.