Видинската професионална гимназия (ПГ)"Проф. д-р Асен Златаров" е домакин на регионалния кръг на националното състезание "Най-добър млад готвач" и "Най-добър млад сервитьор", който ще се проведе от 23 до 25 март. Това съобщи за БТА Мариета Георгиева, директор на учебното заведение.
В надпреварата ще се включат представители на 27 училища от Северна България, с над 45 участника - ученици от 11 и 12 клас. Официалното откриване на състезанието е на 23 март в 17:30 ч. във видинския ресторант „Бонония“.
Състезанията за определяне на "Най-добър млад готвач" и "Най-добър млад сервитьор" от професионалните гимназии в Северна България ще се проведат в учебните зали на ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Участниците ще бъдат разделени в три групи, включващи готвачи и сервитьори, уточни Георгиева. Последният ден за участниците е предвидена екскурзия до забележителностите - природни и исторически на Видинския регион. 
За удобство на участниците в състезанието, гости на Видин и региона, от ръководството на учебното заведение са предоставили  специалното приложение -„Visit Vidin“. То е създадено от ученик от гимназията- десетокласникът Ивайло Красимиров, специалност „Компютърна техника и технологии“. Приложението за устройства с андроид показва забележителностите на Видин, дава информация за ресторанти, транспорт и здравни грижи в региона. За улеснение е предоставен и QR код към Google Play за достъп, допълни Георгиева.