Първата стихосбирка „Достатъчно носталгия“ на Русен Дойков ще бъде представена в Столичната библиотека. Събитието е на 27 март и е част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека“, съобщават организаторите.
Освен автора, в представянето е предвидено да участват още редакторът на книгата Елин Рахнев, издателят Румен Леонидов и актьорът Радослав Арнаудов. Художник на „Достатъчно носталгия“ (изд. „Факел“) е Чавдар Щипков, а оформлението е на Станислава Малчева.
„Смелостта да се съблечеш до последния капиляр, кост, отчаяние. Да влезеш в оптиката на деня, в който няколко дървета вече са загаснали и няколко птици са се счупили в носталгичен танц. Да събереш саморазрушението в шепа бъдеще и минало, да отпечаташ щрихите, нюансите, тоновете на недовършени сълзи и после да ги подвържеш в скелета на личната си невъзможност. Това са само малка част от приливите, естествените движения в „Достатъчно носталгия" на Русен Дойков“, коментира Елин Рахнев.
„Дебютният сборник на Русен е произведение на изкуството, пространствен предмет, в който съжителстват рисунки с думи и лирични безгранични линии, чиито монолог е паралелен на поетовите превъплъщения. Толкова изящна хармония между две отделни същности на артисти, на творене, много рядко са ме впечатлявали“, допълва издателят Румен Леонидов. / ГН