Соня Йончева ще има само един концерт в София в навечерието на  Великден - на 12 април в зала „България". Това съобщават от екипа на световноизвестното българско сопрано.
Вторият концерт, който трябваше да е на 15 април, няма да се състои, защото спешен ангажимент съкращава престоя й в родината, допълват от екипа й. Сумите за закупените билети за втората дата се възстановяват по банковата карта, от която е направено плащането или на касата, от която са закупени.
В България Соня Йончева ще се завърне за концерт през лятото. На 31 август тя ще излезе на сцената на Летния театър във Варна, като ще изнесе оперна гала с арии от опери като „Травиата“, „Норма“ и „Тоска“. Спектакълът е продуциран от Държавната опера във Варна и е с участието на Валентина Куцарова , мецосопран, Милен Бойков, тенор, Пламен Димитров, баритон и басът Ивайло Джуров. Диригент е Кръстин Настев, а режисьор Сребрина Соколова.
„Щастлива съм, че ще бъда част от тази оперна гала с талантливи български колеги. Благодаря за поканата на директора на операта госпожа Даниела Димова, която ме покани да гостувам във Варна. Радвам се , че първата ми книга, озаглавена „Петнадесет огледала" ще има премиера първо в България и то точно преди Великден, на концерта в София", коментира Йончева.
Тя ще раздава автографи върху книгата и новия си албум „Куртизанката“ след концертите и в София, и във Варна. / ГН