Художествената гимнастика е най-красивият женски спорт и за мен няма как, когато искаш да постигнеш нещо толкова голямо и значимо, всичко да се получава лесно. Това каза гимнастичката Симона Дянкова по време на събитието She is the One 2023: SHE CAN DO ANYTHING.
В петото издание на традиционната селекция She`s The ONE! 2023 на Dir.bg ви представяме историите на шест жени, имали визията за дните напред, канализирали идеи и стремежи в хоризонта отвъд настоящето чрез активността си тук и сега, се посочва на страницата на събитието в интернет. She`s The One се провежда под формата на интервюта с дамите. Участничките са представени и в концептуални фотосесии, илюстриращи най-силните им послания. 
Симона Дянкова беше капитан на ансамбъла по художествена гимнастика, който ни донесе златото на Олимпиадата Токио 2020, състояла се през лятото на 2021 година.
Тя разказа, че художествената гимнастика не е пресякла нейния път, а е целият ѝ път. Тя благодари на своята майка, която я завела в залата и я запалила по спорта. Тя беше човекът, който след всичките ми разочарования ме връщаше в залата, добави Дянкова. По думите ѝ спортът изгражда много качества. 
Сега Симона Дянкова следва журналистика. Доста пъти са ми взимали интервю и исках да видя какво е от другата страна, сподели тя. Според нея ще е по-добре да чуваме повече за хубавите новини.