„Държавното горско стопанство“ в Омуртаг предизвиква деца и младежи от Омуртагско и Антоновско да творят на тема „Аз обичам българската гора“. Конкурсът е по повод „Седмицата на гората“ (3- 9 април), съобщи за БТА инж. Пепи Попово-Добрева – лесничей в институцията. 
Конкурсът цели да даде възможност на учениците от началните и основни училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели. 
Според регламента могат да се включат ученици от 1 до 8 клас на началните и основни училища, които попадат в териториалния обхват на „Държавно горско стопанство“ (ДГС) – Омуртаг, общините Омуртаг и Антоново.  Обособени са четири категории, в зависимост от възрастовите групи: първа група - ученици от 1 до 2 клас; втора - ученици от 3 до 4 клас; трета - 5 до 6 клас и четвърта група - 7 до 8 клас.
Организаторите от Горското стопанство в Омуртаг , което попада в обхвата на Североизточното държавно предприятие – Шумен, обявиха и критериите за оценка. Нужно е творбите да са по темата, ще се оценяват креативността и оригиналността на идеята. Изпратените творби трябва да са във формата - А4, а всеки участник има право да се състезава с една творба. В конкурса няма ограничение за използваните материали и техника. 
От Горското стопанство обявиха, че участниците могат да изпратят рисунките по пощата или да ги представят лично в административната сграда на Териториалното поделение „ДГС“ Омуртаг, на адрес: гр. Омуртаг, п.к. 7900, ул. Г. С. Раковски“ 21.
Всяка творба трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището, както и телефон за връзка. Крайният срок за получаване на рисунките е 31 март. 
Компетентно жури ще класира най-добрите творби, а техните автори ще бъдат отличени с предметни награди. Награждаването ще се състои в „Седмицата на гората“.