Художествена галерия „Никола Маринов” в Търговище представя изложбата „Код: Графично”. За нея екипът подрежда творби на именити автори от Търговище и страната от фонда си. Изложбата е подготвена в мобилен формат, за да бъде готова за предстоящ обмен с други галерии, обясни директорът на културната институция Пламен Проданов. 
Почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможността да видят общо 37 графични творби. Сред авторите им се отличават имената на Евтим Томов, Румен Скорчев, Валентин Голешев, Цончо Денев, Стефан Куцаров и др. „Идеята ни бе да покажем широк диапазон от творчеството на едни от най-добрите графици в България - представители на местната художествена общност, но и такива с високо национално признание”, обясни още Проданов. 
Изложбата „Код: Графично” е препратка към функцията на Художествената галерия да бъде музей на изобразителното изкуство. Мобилният вариант, в който е подготвена, я присъединява към представителната акварелна експозиция и изложбите с творби на Олга Шаханова - Шишкова и акад. Румен Скорчев, с които галерия „Никола Маринов“ се представя в сродни културни институти в различни градове на страната.
„Код: Графично“ ще бъде открита на 21 март от 17:30 часа.