Общинската администрация в Попово организира кампания по оползотворяване на излязло от употреба електронно и електрическо оборудване. Кампанията се реализира съвместно с организация, извършваща такъв вид дейност, и цели постигане на по-чиста околна среда, посочват от ръководството на Общината.
Йорданка Георгиева от общинската администрация посочи за БТА, че такава кампания се инициира за първи път в Попово и се радва на голям интерес от страна на жителите му. 
Необходимо е всички желаещи – физически лица,  разполагащи с неработещи вече електроуреди (микровълнови печки, телевизори, перални, компютри, ютии, тостери, принтери и др.) да се обадят на телефон 0800 14 100 (безплатно, без код за населено място).
Ще бъде осъществен контакт с всеки желаещ да предаде излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО), след записване на посочения телефон за връзка, относно организацията по вземането от домакинствата.
ИУЕЕО ще се приема от домакинствата само в пълен комплект – т.е. разкомплектовани уреди или само външна част на уреда няма да се приемат, посочват от администрацията.
Община Попово призовава притежателите на ИУЕЕО да се възползват от условията на кампанията, като по този начин спомогнат за намаляване на количеството депонирани отпадъци, пестене на суровини и ресурси и осигуряване на чиста околна среда.