Време е да се спре политическата криза и да се излъчи Народно събрание, а дневният ред на правителството да бъде дневен ред на хората. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред симпатизанти в Казанлък. Той беше категоричен, че това може да стане само с ДПС в управлението. 
"Никой не иска България да затваря производства и въглищни централи сега. Казва ни се, че това замърсяване не може да продължи вечно, но сега трябва да имаме план", заяви още той. Карадайъ отбеляза, че този план, както и оперативните програми по Плана за възстановяване, е трябвало да бъдат разписани още през 2020 година. "Това е безотговорно поведение към хората", каза още той. 
Основната задача в момента е да спрем прогресивното обедняване, а това може да стане само с инвестиции, посочи Карадайъ и подчерта, че повечето от тях стават с европейски средства. „Време е разум, за да анализираме проблемите, отговорност, за да реализираме решенията им и диалог, за да намерим политическата формула за изход от кризите“, каза той.